Rulouri cu legume

1 oven baked spring rolls jpg jpeg

Pentru că primăvara bate la uşă, avem nevoie să trecem la o dietă care să conţină mai multe legume şi fructe, de preferat crude. Aşa că vă propunem o reţetă delicioasă de rulouri umplute cu legume.;

  • Porții: 5
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 30
  • Categorie: aperitive

Ingrediente

 8 – 10 foi de plăcintă

200 g ciuperci proaspete

1 morcov

1 dovlecel mic

1/2 ardei roşu

1/2 ardei verde

2-3 fire ceapă verde

1 lg pesmet

pătrunjel 

cimbru

 sare

dpiper

Mod de preparare

Se toacă ciupercile şi ardeiul cubuleţe, ceapa verde se taie cât mai subţire, morcovul se dă pe răzătoare şi se pun legumele într-o tigaie încinsă cu câţiva stropi de ulei. Se condimentează cu sare şi piper şi se adaugă şi ciupercile. La final, adaugă pătrunjel tocat şi o lingură de pesmet. Ia câte o foaie de plăcintă şi taie-o în 3 părţi egale, apoi unge-o cu ulei sau unt. Pune câte o linguriţă din umplutura de legume şi rulează. Unge marginile cu apa şi apoi ridică-le ca să nu iasă umplutura.

Pune rulourile pe o tavă cu hârtie de copt, presară cu sare şi dă la cuptor până ce devin rumene.