Supă cremă de dovleac copt

O supă cremă perfectă şi delicioasă în orice zi. Legumele care se pun în supa cremă de dovleac nu sunt multe, pentru a nu deturna gustul şi aroma acestuia: ceapă, puţin usturoi şi câteva condimente.
- Porții: 4
- Timp total: 2h
- Pregătire: 1 h
- Gătire: 1 h
- Categorie: fel principal
Ingrediente
1 kg dovleac
50 g unt
2-3 linguri ulei
sare
piper
1 ceapă medie
2-3 căţei de usturoi
100 g orez
100 ml smântâăa lichidă
Mod de preparare
Rade dovleacul şi coace-l timp de 25 de min la 200 de grade. Decojeşte cespa şi usturoiul şi taie-le în bucăţi. Căleşte ceapa şi usturoiul şi adaugă sare. Adaugă dovleacul copt şi orezul. Căleşte pentru câteva minute şi pune piper. Fierbe supa timp de 30 de minute. Opreşte focul şi lasă totul la răcit. Amestecă totul cu un blender şi serveşte cu crutoane.