Supă italiană de legume

1 supa italiana jpg jpeg

Pentru o supă bogată în legume, încearcă această reţetă italiană.

De ce ai nevoie ca să găteşti supă italiană de legume:

4 linguri ulei de măsline

3 căţei de usturoi tocaţi

2 cepe tocate

5 morcovi tăiaţi felii

400 g ţelină tăiată bucăţele

500 ml supă de pui

500 ml apă

900 ml sos de roşii

125 ml vin roşu (opţional)

1 cană (220 g) fasole boabe din conservă

1 cutie conservă (400 g) fasole verde

400 g spanac

3 dovlecei tăiaţi bucăţele

1 lingură oregano

2 linguri busuioc

sare şi piper după gust

110 g paste în formă de scoici

2 linguri brânză parmezan rasă

Cum prepari supă italiană de legume

Într-o oală mare, la foc mediu-mic, încălzeşte ulei de măsline şi căleşte usturoiul 2-3 minute. Adaugă ceapa şi căleşte-o 4-5 minute. Adaugă ţelina şi morcovii, căleşte 1-2 minute. Adaugă supa de pui, apa şi sucul de roşii, şi lasă să fiarbă, amestcând frecvent. Dacă doreşti poţi adăuga vinul roşu în acest moment. Redu focul la mic şi pune şi fasolea boabe, fasolea verde, frunzele de spanac, dovleceii, oregano, busuioc, sare şi piper. Fierbe 30 - 40 minute, cu cât mai mult, cu atât mai bine. Umple o cratiţă medie cu apă şi pune-o pe foc să fiarbă. Adaugă pastele şi fierbe-le până se înmoaie. Scurge apa şi pune-le deoparte.  Pune câte 2 linguri de paste fierte în farfurii sau boluri individuale, pune cu polonicul supă peste paste şi presară brânza parmezan deasupra. Adaugă şi puţin ulei de măsline şi serveşte.

Sursa: http://allrecipes.com