Tartă cu lămâie

Ispititoare, aromate şi crocante! Aşa pot fi descrise deserturile care au la bază aluatul clasic franţuzesc de tartă. Deşi poate părea sofisticată la prima vedere, tarta necesită puţine ingrediente pentru a fi delicioasă. Încearcă şi tu reţeta de mai jos şi bucură-te de un desert delicios!
Ingrediente
Pentru aluat
120 g unt 250 g făină 75 g zahăr pudră 3 gălbenuşuri 2 linguri apă rece
Pentru umplutură
5 ouă
150 g zahăr pudră
zeama de la 4 lămâi
2 linguri coajă de lămâie
150 ml frişcă lichidă
Pentru decor
felii de lămâie
zmeură, opţional
Mod de preparare
Pentru aluat, amesteci untul cu zahărul şi cu 2 gălbenuşuri. Adaugi făina cernută şi apa rece. Aluatul obţinut îl dai la frigider
o oră.
Întinzi aluatul pe o tavă tapetată şi-l dai la congelator 20 de minute. Ulterior, acoperi aluatul cu hârtie de copt şi boabe de fasole
şi-l dai la cuptorul preîncălzit la 180 °C 20 de minute. Îndepărtezi hârtia de copt şi boabele de fasole şi mai coci aluatul încă 15 minute. După aceea, îl ungi cu gălbenuşul care ţi-a rămas şi-l mai dai la cuptor 1 minut, la 140 °C.
Pentru umplutură, mixezi toate ingredientele până obţii o compoziţie omogenă pe care o torni peste tartă. Deasupra decorezi cu feliile de lămâie.
Dai prăjitura la cuptor 30-35 de minute la 180 °C. O serveşti, dacă vrei, cu zmeură.
Foto: Profimedia