Tort cu cremă de brânză şi cremă de ciocolată
Deliciosul tort cu cremă de brânză şi cremă de ciocolată este perfect pentru gusturile rafinate ale prietenilor tăi.
Ingrediente pentru tort cu cremă de brânză şi cremă de ciocolată
Pentru blat
6 ouă 6 linguri zahăr 6 linguri făină 1 lămâie ½ plic praf de copt
500 g brânză de vaci
500 g frişcă
250 g zahăr
2 pliculeţe gelatină
1 lămâie
3 ouă
100 ml lapte
200 g zahăr
300 g ciocolată de menaj
½ pachet margarină
1 fiolă esenţă rom
200 g alune pentru ornat
100 g ciocolată pentru ornat
250 ml apă
10 linguri zahăr
1 fiolă esenţă de rom
Mod de preparare tort cu cremă de brânză şi cremă de ciocolată
Separi albuşurile de gălbenuşuri. Baţi albuşurile până devin o spumă tare, adaugizahărul şi continuipână ce acesta se topeşte. Adaugi spuma de albuş în gălbenuşul frecat cu zeama şi coaja de lămâie şi apoi făina, care a fost amestecată cu praful de copt.
Ungi o formă de tort cu diametrul de 26 centimetri cu margarină şi tapetezi cu făină. Torni compoziţia şi dai la cuptor pentru circa 20 de minute. Scoţi şi laşi la răcit.
Freci brânza de de vaci cu zahărul, cu zeama şi coaja de lămâie. Pui gelatina la înmuiat în 200 ml apă pentru 10 minute, laşi să se dizolve pe foc şi apoi o laşi un pic la răcit. Între timp, baţi frişca (care a stat la rece), amesteci cu brânza şi gelatina.
Pentru crema de ciocolată, amesteci ouăle cu zahărul şi laptele, pui la bain-marie amestecând până când zahărul se topeşte. Adaugi ciocolata rasă şi esenţa de rom, se mai lasă un pic, după care iei de pe foc. Când aproape s-a răcit, adaugi margarina bătută spumă. Pentru sirop, pui la fiert 250 mililitri apă, zahărul şi esenţa de rom şi laşi să fiarbă până se leagă, apoi dai la răcit.
Tai blatul în două. Aşezi prima parte de blat în forma de copt, însiropezi, după torni jumătate din crema albă. Pui şi crema de ciocolată, a doua parte de blat însiropat şi deasupra a doua parte de cremă albă. Laşi la frigider timp de 3 ore, apoi scoţi blaturile din formă, ornezi cu alune măcinate, ciocolată şi cu puţin sirop.