Mmmmm...ce aromă! Ce savoare! O plăcere să petreci prânzul înconjurat de familie şi să savurezi un antricot de vită la tavă!

Ingrediente pentru antricot de vită la tavă

4 felii antricot de vită
400 ml vin roşu sec
5-6 căţei usturoi
1 crenguţă cimbru
2 foi de dafin
4 linguri ulei
sare
piper

Mod de preparare al reţetei de antricot de vită la tavă

Speli şi cureţi de pieliţe carnea. O tai în felii groase dacă este necesar şi o pui într-un vas adânc. Sărezi şi piperezi, după gust, apoi adaugi dafinul, cimbrul, iar la sfârşit uleiul şi vinul. Freci bine carnea, pe ambele feţe şi acoperi vasul. Laşi la marinat aproximativ 5 ore.

Încingi grătarul, scoţi carnea din marinată şi o perpeleşti, 3-4 minute, pe fiecare parte. Într-o tavă medie, pui bucăţile de carne fripte, torni deasupra marinata în care au stat, adaugi căţeii întregi de usturoi şi completezi cu o cană sau două de apă şi dai la cuptor.

Laşi la foc mediu, până când carnea este bine pătrunsă. Dacă este nevoie, mai adaugi, pe parcurs, vin roşu. Serveşti antricotul de vită la tavă, după preferinţă, cu garnitură de legume sotate.

sursa foto: Profimedia

Loading...
Evaluează articolul