Bărcuţe din ardei. O variaţie amuzantă a celebrei reţete de ardeil umpluţi.

Bărcuţe din ardei

O reţetă puţin diferită de cea clasică a ardeilor umpluţi, cu mai multe ingrediente şi cu un gust mult mai bun. O poţi prepara pentru orice cină festivă, dar şi pentru un prânz delicios în familie.

Ingrediente:

1 kilogram de carne de curcan sau pui tocată

1 linguriţă de pudră de chili

1 linguriţă de chimen

1/2 linguriţă de piper

1/4 linguriţă de sare

3/4 sos de roşii, fără zahăr

1 cană de caşcaval ras

3 ardei graşi

Îndepărtează seminţele ardeilor şi taie-i pe fiecare în 6, astfel încât să obţii mici bărcuţe.

Găteşte carnea la foc potrivit şi adaugă în ea sosul de roşii şi condimentele.

Preîncălzeşte cuptorul şi între timp umple bărcuţele cu carne. Pune ardeii într-o tavă pe care ai pus hârtie de copt pentru ca nimic să nu se lipească. Adaugă peste bărcuţe brânză şi pune totul la cuptor pentru 15 minute la foc potrivit.

Serveşte-i cu smântână deasupra.

Loading...