Se aseamănă mult cu pacheţelele de primăvară. Bastonaşele de susan cu salată de sfeclă arată minunat pe platoul cu aperitiv.

De ce ai nevoie pentru bastonaşele de susan cu salată de sfeclă

›500 g cartofi › 2 ouă › 100 g făină › 150 g brânză telemea
› ulei pentru prăjit › mărar › pătrunjel verde › coriandru uscat
› susan › sare › piper
Pentru salată
› 1 sfeclă roşie › tarhon › usturoi › oţet de mere
› ulei de măsline

Cum se prepară bastonaşele de susan cu salată de sfeclă

Cureţi cartofii, îi speli, îi tai cuburi şi îi fierbi în apă cu puţină sare. Scurgi apa şi zdrobeşti cartofii. Amesteci, într-un castron mare, piureul de cartofi cu ouăle, brânza telemea rasă, făina, verdeaţa tocată, coriandru, sare şi piper, după gust. Frămânţi până se obţine consistenţa unui aluat.
Modelezi crochete cu lungimea de 6-7 cm, le tăvăleşti prin susan, apoi le rumeneşti în ulei bine încins, pe toate părţile. Separat, fierbi sfecla, o tai cuburi sau felii subţiri şi o amesteci cu ulei, oţet de mere, tarhon, piper boabe, usturoi
zdrobit şi sare. Serveşti salata alături de crochetele calde.

Loading...
Evaluează articolul