Biscotti sunt biscuiţi preparaţi după o reţetă italiană cu diverse ingrediente aromatice, precum scorţişoară, ghimbir sau nucşoară.

Ingrediente:

un sfert de cană de ulei vegetal
o cană de zahăr alb
3 ouă
3 căni şi un sfert de făină
o lingură de praf de copt
o linguriţă şi jumătate de ghimbir ras
3 sferturi de lingură de scorţişoară pisată
o jumătate de lingură de cuişoare pisate
un sfert de linguriţă de nucşoară

Mod de preparare:

Preîncălziţi cuptorul la 190 de grade Celsius.

Tapetaţi o tavă pentru prăjituri. Într-un bol mare, amestecaţi zahărul, uleiul şi ouăule. Într-un recipient separat, amestecaţi făina, praful de copt, ghimbirul, scorţişoara, cuişoarele şi nuşoara. Acest amestec îl veţi turna în prima compoziţie pentru a forma un aluat. Formaţi un fel de biluţe pe care le veţi aşeza în tavă şi le veţi aplatiza uşor. Se lasă la cuptor aproximativ 25 de minute. Se scot, se taie pe diagonală, după care se mai lasă la copt încă 5-7 minute, până când devin crocanţi.

Foto: krissys-creations.com

Loading...
Evaluează articolul