Borş de vară cu ciuperci

bors de vara cu ciuperci jpeg

Nu cufundaţi niciodată ciupercile în apă pentru a le spăla, pentru că sunt poroase şi vor absorbi multă apă,pierzându-şi astfel aroma. Ştergeţi-le cu un prosop absorbant sau treceţi-le pe sub jet de apă rece pentru a îndepărta pământul. Dacă ai câteva ciupercuţe prin frigider sau tocmai ai dat fuga la piaţă pentru cumpăra câteva, poţi face cu ele un delicios borş de vară cu ciuperci.

Borş de vară cu ciuperci - Ingrediente

2 morcovi 1 rădăcină de pătrunjel 1 ceapă 3-4 linguri boabe de mazăre 4-5 ciuperci 1 cartof mare 1 ardei gras galben 200 ml pulpă de roşii 50 g fidea verdeaţă 500 ml borş de casă 2 linguri ulei sare piper

Borş de vară cu ciuperci - Cum se prepară

Se curăţă, se spală şi se taie legumele după preferinţă. Se călesc împreună cu cele două linguri de ulei şi puţină apă, amestecând din când în când, până se înmoaie bine. Se adaugă ciupercile feliate, pulpa de roşii, verdeaţa tocată fin şi se potriveşte gustul cu sare şi piper. Se adaugă 3 l de apă caldă şi se continuă fierberea, la foc mic, încă 10 minute. Se pune mazărea şi se mai lasă să fiarbă 5-10 minute. Se pune fideaua, se dă în câteva clocote şi se acreşte, după gust, cu borşul fiert separat. Vara e abia la început, deci poţi găti pe toată perioada acest borş de vară cu ciuperci.