Un preparat simplu, dar foarte gustos, budinca de cartofi cu şuncă şi cârnăciori este ideală pentru prânz sau cină.

Ingrediente

100 g cârnăciori
300 g şuncă, tăiată bucăţele
4 ouă
60 ml lapte
½ linguriţă mix de condimente
¼  linguriţă usturoi pudră
450 g cartofi
50 g brânză rasă
ceapă verde tocată, după gust

Mod de preparare – Budincă de cartofi cu şuncă şi cârnăciori

Cureţi cartofii, îi dai prin răzătoare şi îi scurgi bine de lichid, până ce sunt complet uscaţi. Îi rumeneşti într-o tigaie. Adaugi şunca şi cârnăciorii feliaţi. Ţii pe foc până îşi schimbă culoarea. Baţi ouăle împreună cu laptele, mixul de condimente şi usturoiul pudră.

Aşezi cartofii într-un vas termorezistent şi torni peste ei două treimi din compoziţia cu ou. Presari jumătate din cantitatea de brânză, torni restul de ou, iar la final adaugi brânza rămasă. Acoperi cu folie de aluminiu. Dai la cuptorul încins aproximativ 30 de minute. Dai la o parte folia şi mai laşi încă 5 minute, dacă vrei ca budinca să iasă mai crocantă. Serveşti cu ceapă verde.

Sursa https://pinchofyum.com

Loading...