Următorul deliciu are cele mai accesibile ingrediente. Nici nu te-ai gândi că o budincă cu orez ar putea avea un gust atât de bun!

Ingrediente

2 căni orez

6 căni lapte

5 ouă

250 g zahăr

2 esenţe de vanilie

600 g piersici

50 g unt

1 lingură pudra de scorţişoară

2 linguri zahăr pudră

pesmet pentru tapetat tava

Preparare

Pui laptele la fiert cu un praf de sare şi când a dat în clocot adaugi orezul spălat în mai multe ape şi scurs. Laşi să fiarbă până s-a îngroşat, amestecând frecvent, adaugi zahărul, mai laşi câteva clocote, dupa care îl dai să se răcească. Adaugi  untul cât e fierbinte si amesteci ca să se topească.

Cand s-a racit,  adaugi în orez gălbenuşurile, esenţa de vanilie şi cireşele curăţate de sâmburi. Amesteci bine şi încorporezi albuşurile bătute spumă tare.

Pui compoziţia într-o tavă dreptunghiulară unsă şi tapetată cu pesmet. Nivelezi bine, decorezi cu câteva felii de piersici şi introduci în cuptorul preîncălzit pentru 45 de minute. Scoţi din cuptor, pudrezi cu scorţişoară şi laşi să se răcească.

Loading...