Despre piper, de care ai nevoie la această reţetă de bulete picante de conopidă, se ştie că este unicul condiment ale cărui fructe sunt comercializate în patru versiuni diferite. Ele pot fi procesate astfel ca să dea varietăţile de piper alb, negru, verde şi roşu. Alegând timpul recoltării şi metoda de procesare, toate cele patru varietăţi pot fi, teoretic, obţinute de la aceeaşi plantă de piper.

Ingrediente

1 conopidă mică
4 cartofi
2 ouă
50 g telemea de oi rasă
100 g pesmet
sare
piper
ulei pentru prăjit
1/2 linguriţă
boia iute

Cum se prepară

Se curăţă cartofii de coajă, se spală, se taie cuburi şi se fierb în apă cu sare, apoi se scurg. Se desface conopida în bucheţele, se fierb în apă cu sare şi se scurg bine. Se mixează cartofii şi conopida sau se trec prin presa de piure. În piureul de legume se adaugă ouăle bătute, brânza rasă, boiaua iute, sare şi piper, după gust, şi se amestecă până se formează o compoziţie omogenă. Se lasă la rece 30 de minute. Din compoziţia preparată se modelează bulete potrivite ca mărime, se tăvălesc prin pesmet şi se rumenesc în ulei bine încins. Se servesc
calde.

Loading...