În emisiunea „Click! Poftă bună!“ de sâmbătă, care se difuzează numai la Prima TV, bucătarul emisiunii, chef Andrei Ţandără, a preparat o caracatiţă în trei feluri. Iată care este primul fel:

Ai nevoie de

1 caracatiţă
sare
ceapă
morcov
ţelină
foi de dafin

Pentru marinat

ulei de măsline
4 frunze de dafin
zeama de la 1 lămâie
1-2 căţei de usturoi
5-6 boabe de piper

Mod de preparare

Freci bine caracatiţa cu multă sare şi o pui la fiert. Torni apă atât cât să o acoperi cu 3-4 degete.

Pui legumele spălate, curăţate şi tăiate şi laşi caracatiţa să fiarbă 45 de minute.

Scoţi caracatiţa fiartă, îi tai gura, pe care o arunci, apoi tai din ea câteva feliuţe pe care le pui într-un borcan. Torni peste ele ulei de măsline, zeama de lămâie, foile de dafin, usturoiul zdrobit, câteva boabe de piper şi înfiletezi capacul. Poţi ţine caracatiţa la frigider 2 săptamâni.

Loading...