Caramele sărate

1 captura de ecran din 2019 06 20 la 18 09 06 png png

Dacă n-ai făcut niciodată acasă caramele, acum este momentul să începi să o faci. Ţi-am pregătit o reţetă deosebită, făcută cu doar 4 ingrediente. Recomandăm să serveşti aceste caramele alături de câteva cupe din îngheţata ta preferată, pentru ca deliciul să fie la superlativ.

Ingrediente pentru caramele sărate:

330 g zahăr

375 ml frişcă lichidă

90 g sirop de glucoză

1 linguriţă sare de mare grujoasă, opţional

Mod de preparare caramele sărate:

Tapetează cu ulei o tavă pătrată de 20 de cm. Pune pe fundul ei şi pe margini foaie de copt, însă ai grijă ca marginile foii să fie mai mari decât tava.

Combină zahărul, frişca şi siropul de glucoză într-o cratiţa mică şi pune pe foc până ce zahărul se topeşte şi tot amestecul ajunge la temperatura de 120 de grade.

Dacă nu ai un termometru, poţi verifica astfel: ia cu o linguriţă o picătură din amestec şi pune-o într-un pahar cu apă rece. Strânge picătura de amestec din apă şi dacă poţi forma o biluţă din ea, înseamnă că este gata.

Pune caramelul în tavă şi, dacă doreşti, presară sare de mare. Lasă la răcit, taie caramelele în pătrăţele mici cu ajutorul unui cuţit uns cu ulei şi serveşte.