O reţetă simplă de cartofi cu bacon si ceapa care poate fi pregătită pentru prânz sau cină.

Ingrediente:

un kg de cartofi mici
4 căni de supă de pui
un căţel de usturoi
o frunză de dafin
cimbru
o roşie tăiată bucăţi
sare
piper negru măcinat
300 de grame de bacon tăiată bucăţele
o jumătate de ceapă tocată mărunt

Mod de preparare:

Puneţi cartofii, supa de pui, frunza de dafin, cimbrul, roşia şi un vârf de cuţit de sare, la fiert, într-o crăticioară. Atunci când cartofii s-au înmuiat, scoateţi-i din cratiţă şi puneţi-i deoparte. Strecuraţi zeama. Prăjiţi baconul timp de 5 minute. Adăugaţi ceapa şi lăsaţi-o la călit, apoi răsturnaţi cartofii şi zeama strecurată. Amestecaţi până când cantitatea de sos se reduce. Asezonaţi acesti cartofi cu bacon si ceapa cu sare şi piper după gust.

Cartofi gratinati

Cartofi din biscuiti si ciocolata

Budinca de cartofi in straturi

Sursa: marthastewart.com

Loading...
Evaluează articolul