O masă rapidă, gustoasă şi foarte uşor de preparat, cartofii cu roşii la cuptor te scapă din încurcătură atunci când nu ai foarte mult timp la dispoziţie.

Ingrediente

5-6 cartofi
3 ouă
5 roşii
1 ceapă, tocată mărunt
2 căţei de usturoi, tocaţi mărunt
3 linguri smântână
150 g telemea
3 linguri ulei
busuioc, după gust
sare
piper

Mod de preparare

Speli bine cartofii şi îi cureţi de coajă. Îi tai rondele, de grosime medie. Aşezi într-o tavă tapetată cu puţin ulei. Dai la cuptorul bine încins, 15 minute, întorcând cartofii din când în când.

Opăreşti roşiile, le cureţi, apoi le tai rondele. Fierbi ceapa şi usturoiul în apă cu puţin ulei. Într-un vas, baţi ouăle cu brânza rasă, smântâna, amestecul de ceapă cu usturoi şi busuioc. Condimentezi cu sare şi piper, după gust.

Tapetezi un vas termorezistent cu ulei şi aşezi în el un prim strat de rondele de cartofi şi roşii, urmat de amestecul cu ou şi brânză şi un ultim strat de cartofi şi roşii. Dai la cuptorul încins, 40 de minute. Serveşti imediat.

Sursa http://www.marthastewart.com

Loading...