Pe vremea incaşilor, cartofii erau cu adevărat veneraţi. În caz de război sau foamete, aceştia erau ascunşi în containere putând fi folosiţi la nevoie, chiar şi deshidrataţi. Astăzi, îi preparăm sub diverse forme, precum si minunata reteta de cartofi noi cu rozmarin.

Ingrediente:

16 cartofi noi mici
5-6 linguri ulei
7-8 căţei de usturoi
2-3 crenguţe rozmarin
3-4 linguri de unt
1 legătură mărar
sare
piper

Mod de preparare:

Speli foarte bine cartofii şi îi cureţi. Îi pui într-un vas şi-i amesteci cu uleiul, usturoiul tăiat bucăţi mari, crenguţele de rozmarin, mărarul tocat şi sare şi piper după gust.

Răstoarnă cartofii într-o tavă, pune din loc în loc câte 1 lingură de unt şi ţine acesti cartofi noi cu rozmarin la cuptor la foc mic aproximativ 1 oră, până când capătă o crustă arămie.

Din când în când întoarce acesti cartofi noi cu rozmarin cu o spatulă pentru a se rumeni uniform.

Rulada de cartofi

Cartofi cu rosii la cuptor

Musaca de cartofi cu rozmarin

FOTO Profimedia

Loading...
Evaluează articolul