Cea mai bună prăjitură cu zmeură

prajitura cu zmeura jpeg

Dacă îţi place zmeura, atunci cu siguranţă nu vei ignora reţeta pe care ţi-o prezentăm astăzi! Nu ai nevoie de prea multe ingrediente, iar toată treaba o va face cuptorul. Încearcă şi tu şi răsfaţă-te la finalul unei zile de vară cu o prăjitură cu zmeură.

Ingrediente

110 g unt la temperatura camerei 110 g zahăr 110 g făină cernută 2 ouă 1 linguriţă esenţă vanilie 150 g gem de zmeură 100 g zmeură 1 lingura zahăr pudră

Mod de preparare

Încingi cuptorul şi ungi o tavă cu puţin unt. Amesteci într-un vas mai mare restul de unt, zahărul, faina, ouale şi esenţa de vanilie, mixezi 2 minute. Torni întreaga compoziţie în tavă şi laşi la copt o jumătate de oră sau până trece testul scobitorii. Scoţi din cuptor şi aştepţi să-şi revină 5 minute în tavă, apoi o pui deoparte.

Încalzeşti gemul de zmeură într-o crăticioară, cam 2 minute, la flacără mică, amestecând din când în când. Îl întinzi deasupra prăjiturii, când aceasta s-a mai răcit. Tai prăjitura în bucăţi şi serveşti cu fructe proaspete peste care ai presărat zahăr pudră.