Când am fost la Praga am fost impresionată de gustul deosebit al supei de usturoi. Este foarte adevărat că reţeta noatră de cea mai bună supă de usturoi nu are nici o legătură cu reţeta tradiţională cehă (pentru că în afară de usturoi nu se regăsesc alte ingrediente), dar cu siguranţă îţi va plăcea. Promitem că, în curând, vom reveni cu reţeta de supă de usturoi în variantă pragheză.

Cea mai bună supă de usturoi - Ingrediente (3-4 porţii)

3 căpăţâni de usturoi, intregi, necurăţaţi
2 linguri ulei de măsline
2 linguri unt
1 ceapă, tocată fin
1 litru supă de legume sau de pui
½ linguriţă praf de turmeric
½ linguriţă chimen măcinat
60 ml oţet de mere
1 lingură zeamă de lămâie
1 linguriţă amestec de ierburi urcate (oregano, cimbru sau salvie), opţional
sare
piper
60 ml lapte de cocos, opţional
coriandru proaspăt, pentru servire

Cea mai bună supă de usturoi - Mod de preparare

Încingi cuptorul la 175 grade Celsius. Taie cam 1 cm din capătul fiecărei căpăţâni de usturoi, apoi aşază-i cu partea tăiată pe o foaie de copt. Stropeşte cu ulei de măsline şi lasă la rumenit 45 de minute. Scoate din cuptor şi dă deoparte să se răcească. Când s-au răcit suficient pentru a-i putea curăţa, stoarce-i practic din pieliţe într-un vas de mixer sau într-un blender. Adaugă puin din supă şi mixează câteva secunde, apoi dă deoparte.

Între timp, încinge untul într-o oală mare la flacără medie. Adaugă ceapa şi lasă pe foc, amestecând din când în când, timp de 5 minute. Adaugă supa , turmericul, chimenul, oţetul, zeama de lămâie, usturoiul blenduit şi ierburile şi lasă să dea în clocot. Apoi, dă focul mai mic, şi lasă să fiarbă, fără capac 15-20 de minute.

În final, adaugă laptele de cocos şi amestecă. Potriveşte de sare şi piper. Garniseşte cu coriandru proaspăt.

sursa: http://eatdrinkpaleo.com.au/

Cea mai bună supă de roşii cu busuioc

Supă-cremă de linte

Supă de linte. Reţetă franţuzească

Supă de pui cu orez

Loading...