Cea mai gustoasă mâncare de vinete cu carne o poţi prepara în maximum o oră. Ai nevoie de câteva ingrediente principale, proaspete care vor da gust şi aromă întregului preparat. Rezultatul va fi absolut delicios!

Cea mai gustoasă mâncare de vinete cu carne - Ingrediente

2 vinete potrivite
500 g carne de porc
2 cepe mari
3 linguri pastă de roşii
400 ml supă strecurată de carne
2 roşii bine coapte
2 căţei usturoi
5 linguri ulei
3 linguri caşcaval ras
1 ardei gras galben
sare
piper

Cea mai gustoasă mâncare de vinete cu carne - Mod de preparare

Porţionezi carnea, o rumeneşti uşor, pe toate părţile, în 2-3 linguri de ulei bine încins, apoi o scoţi deoparte. În grăsimea rămasă, căleşti ceapa tocată. Când se înmoaie puţin, adaugi pasta de roşii diluată cu puţină supă de carne, sare, piper, după gust, şi laşi să fiarbă circa 10 minute.

Pasezi sosul de ceapă, adaugi carnea rumenită, restul de supă strecurată şi laşi să fiarbă, sub capac, la foc mic, circa 40 de minute, până când carnea este pătrunsă. Dacă scade prea mult, mai adaugi puţină apă fierbinte.

Speli vinetele, le tai felii subţiri (cu tot cu coajă), le sotezi separat în două linguri de ulei încins, adaugi usturoiul zdrobit, roşiile curăţate de pieliţe şi date prin răzătoare, ardeiul tăiat fâşii late şi laşi să fiarbă 5-6 minute.

Când carnea este bine pătrunsă, adaugi vinetele, potriveşti din nou de sare şi piper şi laşi să mai fiarbă 5-6 minute. Pui totul într-un vas termorezistent, presari caşcavalul ras şi introduci vasul în cuptor aproximativ 10-15 minute, până se topeşte caşcavalul şi se combină aromele. Serveşti caldă.

Salată de vinete cu ardei capia

Vinete la cuptor cu mozzarella şi parmezan

Musaca de vinete cu carne de vită

Vinete umplute cu carne şi caşcaval

Loading...