Un chec ceva mai inedit, după o reţetă de aluat clasică. Umplutura însă este atracţia acestui desert.

Ingrediente

12 linguri făină
6 ouă
6 linguri zahăr
6 linguri ulei
100 ml lapte
1 praf de copt
500 g coacăze roşii
50 g zahăr pudră aromatizat cu vanilie

Cum se prepară

Se separă gălbenuşurile de albuşuri. Se bat albuşurile spumă tare, se adaugă treptat zahărul şi zahărul vanilat, bătând mereu. Se adaugă gălbenuşurile, pe rând, şi se bate bine până se încorporează perfect. Se adaugă apoi treptat uleiul, alternând cu laptele, iar la sfârşit se adaugă făina cernută cu praful de copt şi se amestecă până se omogenizează. Se toarnă aluatul într-o formă de chec mare, unsă şi tapetată cu făină. Se adaugă coacăzele alese, spălate şi bine scurse pe prosoape absorbante şi se introduce checul în cuptorul bine încins pentru circa 45-50 de minute. Când este bine crescut şi frumos rumenit, se scoate din cuptor şi se lasă să se răcorească, abia după aceea se scoate din formă, se aşază pe un platou, se pudrează cu zahăr aromatizat cu vanilie şi se decorează cu ciorchini de coacăze proaspete, pentru a fi servit.

Loading...