Pătrunjelul face parte din grupul legumelor şi fructelor cu ce4l mai mare conţinut de vitamina C. Pătrunjelul este bogat şi în betacaroten, conţine vitaminele K, E şi B, fier în cantitate comsiderabilă, potasiu, calciu, fosfor şi magneziu. Rădăcina de pătrunjel este un ingredient de bază pentru această ciorbă de crap cu orez, care-i va da o savoare deosebită.

Ciorbă de crap cu orez - Ingrediente (4 porţii)

1 crap de 1 kg
1 morcov
1 rădăcină de pătrunjel
1 ceapă mare
100 g ţelină
2 ardei graşi galbeni sau verzi
4 roşii mari
2 linguriţe orez
1 plic borş
2 linguri ulei
1 legătură de leuştean
sare
300 g smântână

Ciorbă de crap cu orez - Mod de preparare

Se curăţă peştele de solzi, de intestine şi se spală bine. Se porţionează în bucăţi potrivite ca mărime. Se curăţă ţelina, morcovul, rădăcina de pătrunjel, ceapa şi se dau pe răzătoarea mare, iar ardeii graşi se taie fâşii. Toate se călesc în ulei 2-3 minute.

Se stinge cu 4 litri de apă caldă, se pune orezul spălat şi se lasă să fiarbă bine. Roşiile se taie cubuleţe sau felii, se adaugă în supă şi se mai lasă să fiarbă
10 minute.

Se adaugă bucăţile de peşte şi se mai lasă să fiarbă 5 minute. Se pune sare, după gust. Se adaugă plicul borş dizolvat în puţină apă pentru a acri ciorba şi a-i da aroma borşului de casă. Se mai dă în câteva clocote. Se ia de pe foc şi se pune leuşteanul tocat mărunt. Se serveşte caldă, cu smântână.

Loading...