Clătite americane cu spirulină

1 shutterstock 1078175861 jpg jpeg

Această reţetă de clătite americane cu spirulină este ideală pentru un mic dejun al campionilor. O porţie asigură un aport optim de energie pe întreaga perioadă a zilei.

Ingrediente

200 g făină de secară

200 ml lapte

1 şi 1/2 linguriţe pudră de copt

1 lingură zahăr pudră

3 ouă mari

conţinutul a 3 capsule de spirulină

25 g unt topit

ulei pentru prăjit

1 praf sare

150 ml smântână, pentru servit

100 ml sirop de arţar, pentru servit

1 cutie coacăze negre, pentru servit

Într-un castron, amesteci făina, pudra de copt, zahărul pudră, pudra de spirulină şi praful de sare. Faci o gaură în amestecul de mai sus, şi spargi ouăle, untul şi laptele. Amesteci cu ajutorul unui mixer de mână. 

Pui o tigaie antiaderentă la foc potrivit pe aragaz şi torni uleiul pentru prăjit. Torni compoziţia în tigaie în straturi groase de 8 cm. Nu aglomerezi tigaia cu clătite pentru a nu se lipi între ele. Coci clătitele pe o parte aproximativ 2-3 minute, după care le întorci pe cealaltă şi le coci pentru încă 2-3 minute.

Repeţi procesul până rămâi fără compoziţie.

Aşezi clătitele una peste alta pe o farfurie, torni siropul de arţar şi smânâna şi decorezi cu coacăzele negre.

Încearcă şi alte deserturi delicioase şi sănătoase pe bază de spirulină. Dă click pe imaginile de mai jos.

image

Reţeta #1: Gogoşi cu spirulină

image

Reţeta #2: Cheesecake raw vegan cu spirulină 

image

Reţeta #3: Îngheţată vegană cu spirulină

Foto: Shutterstock

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545}

p.p1 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 15.0px} p.p2 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545} p.p3 {margin: 0.0px 0.0px 0.0px 0.0px; font: 12.0px 'Helvetica Neue'; color: #454545; min-height: 14.0px}