Domnul Marius Daniel din judeţul Timiş ne-a convins că este un bucătar desăvârşit.

De ce ai nevoie pentru cuşcuş cu pui şi ardei roşu

50 g cuşcuş
½  piept de pui

1 ceapă

3 ardei roşii

câteva frunze de leuştean

3 linguri ulei

sare

piper

pătrunjel verde, pentru decor

caşcaval ras, pentru decor

Cum se prepară cuşcuş cu pui şi ardei roşu
Fierbi cuşcuşul, 5-8 minute, în apă în care ai pus o lingură de ulei, sare şi câteva frunze de leuştean. Scurgi şi îl laşi la răcit. Speli şi cureţi ardeii de seminţe şi nervuri, îi tai cubuleţe şi în căleşti în restul de ulei, împreună cu ceapa mărunţită. Ţii până se înmoaie legumele şi adaugi pieptul de pui tăiat cubuleţe.

Laşi să se pătrundă carnea, condimentezi cu piper şi sare, după gust, dai vasul deoparte şi adaugi cuşcuşul. Amesteci şi ţii câteva minute să se combine aromele. Serveşti presărat cu caşcaval şi cu pătrunjel.

Loading...