Deliciu în sezonul rece: cea mai bună reţetă de muraturi asortate pentru iarnă, la butoi

tehnica oului muraturi, muraturi asortate jpeg

Iarna bate la uşă, iar alimentele specifice au început să „coloreze” cămările gospodinelor. Printre acestea se numără şi murăturile, foarte populare în sezonul rece. Aşadar, vă prezentăm o reţetă de muraturi asortate pentru iarnă la butoi numai bună de încercat.

Muraturi asortate pentru iarnă la butoi: ingrediente

- legume potrivite pentru murat, în cantitatea şi proporţiile dorite: castraveţi, gogonele, conopidă, pepeni mici, varză, sfeclă roşie etc. - hrean proaspăt, rădăcină - beţe de mărar uscat - bucheţele de cimbru uscat - ţelină - ceapă - usturoi - 3-4 mere şi/sau gutui (opţional) - morcovi (opţional) - ardei iute - frunze de ţelină, cu tulpină cu tot - frunze de vişin - frunze de dafin - piper boabe - sare neiodată (obligatoriu, altfel murăturile se vor înmuia) - se mai pot pune boabe de muştar, boabe de ienibahar, alte arome

continuarea pe adevarul.ro

adevarul.ro