Dovlecei la cuptor
Pane, chiftele sau ghiveci, dovleceii pot fi preparaţi în diferite moduri, rezultatul fiind de fiecare dată la fel de delicios. Iată cum îi poţi prepara la cuptor, cu pesmet!
De ce ai nevoie pentru dovlecei la cuptor
1 kg dovlecei, verzi şi galbeni
3 linguri ulei
1 linguriţă sare
piper
100 g parmezan
3-4 linguri pesmet
pătrunjel
Cum se prepară dovleceii la cuptor
Dai drumul la cuptor şi tai dovleceii felii nu foarte subţiri. Ungi cu puţin ulei o tavă, apoi aşezi alternativ felii de dovlecei verzi şi galbeni. Îi stropeşti cu restul de ulei şi îi condimentezi cu sare şi piper. Combini parmezanul ras cu pesmetul şi presari peste dovlecei. Acoperi tava cu o folie şi o ţii la cuptor 30 de minute. Dai folia la o parte, dai focul mai tare şi mai ţii la cuptor 5-6 minute, până când se rumeneşte pesmetul.