Dovlecei la cuptor

dovlecei jpeg

Pane, chiftele sau ghiveci, dovleceii pot fi preparaţi în diferite moduri, rezultatul fiind de fiecare dată la fel de delicios. Iată cum îi poţi prepara la cuptor, cu pesmet!

De ce ai nevoie pentru dovlecei la cuptor

1 kg dovlecei, verzi şi galbeni

3 linguri ulei

1 linguriţă sare

piper

100 g parmezan

3-4 linguri pesmet

pătrunjel

Cum se prepară dovleceii la cuptor

Dai drumul la cuptor şi tai dovleceii felii nu foarte subţiri. Ungi cu puţin ulei o tavă, apoi aşezi alternativ felii de dovlecei verzi şi galbeni. Îi stropeşti cu restul de ulei şi îi condimentezi cu sare şi piper. Combini parmezanul ras cu pesmetul şi presari peste dovlecei. Acoperi tava cu o folie şi o ţii la cuptor 30 de minute. Dai folia la o parte, dai focul mai tare şi mai ţii la cuptor 5-6 minute, până când se rumeneşte pesmetul.

Sursa http://glutenfreewithlb.com

http://glutenfreewithlb.com