Dacă eşti vegan, nu înseamnă că nu te poţi bucura de aromele tradiţionale. Pentru masa de Paşte, ţi-am pregătit o reţetă delicioasă: drob din legume.

Ingrediente 

  • 1 conservă linte (400 g)
  • 1 conservă ciuperci (400 g)
  • 1 morcov
  • ½ păstârnac
  • ¼ ţelină
  • 1 ceapă mare
  • 2 căţei de usturoi
  • 2 linguri făină
  • sare, după gust 
  • piper, după gust
  • 1 linguriţă chimion
  • 1 linguriţă pudră de ardei iute, opţional
  • 1 linguriţă nucşoară 
  • 1 linguriţă cimbru
  • 2 linguri ulei de măsline 
  • roşii uscate, pentru decor

Mod de preparare 

Preîncălzeşti cuptorul la 180 ̊C.

Într-o tigaie, încingi uleiul şi pui ceapa tocată mărunt şi usturoiul zdrobit. După ce căleşti la foc mic timp de câteva minute, le dai deoparte. 

Într-o oală, pui morcovul, păstârnacul şi ţelina spălate şi curăţate, le acoperi cu apă şi le laşi să fiarbă la foc mediu, apoi le scoţi cu o paletă.  

Într-un blender, pui legumele fierte şi răcite, amestecul din tigaie, lintea şi ciupercile din conservă, bine scurse, făina şi asezonezi cu nucşoara, chimionul, cimbrul, sarea şi piperul după gust. Mixexi până obţii o compoziţie consistentă

Torni compoziţia într-o tavă pentru cozonac, cu hârtie de copt. Laşi la cuptor 30-35 de minute, până se rumeneşte. Îl laşi la răcit, apoi îl dai la frigider peste noapte. 

Laşi drobul la temperatura camerei 1 oră înainte de servire şi decorezi cu roşii uscate. 

Poftă bună! 

FOTO: Shutterstock.com

 

Încearcă şi Chifteluţe de vinete

Loading...