Nu ştim dacă vă convingem, dar noi spunem cu siguranţă că acesta este cel mai bun ghiveci de legume. Iar dacă nu ne credeţi nu aveţi decât să-l preparaţi şi voi ca să vă convingeţi.

Ingrediente pentru ghiveci de legume

3 cepe
2 morcovi potriviţi
2 ardei graşi galbeni
1 cutie roşii conservate
1 lingură pastă de tomate
4 ciuperci potrivite
1 dovlecel
2 cartofi
3 linguri ulei
sare
piper
busuioc uscat
1 foaie de dafin
2-3 frunze salată verde
pătrunjel verde

Mod de preparare pentru ghiveci de legume

Ceapa se curăţă, se taie mărunt şi se pune la călit. Se adaugă morcovii tăiaţi rondele şi ardeii tocaţi cubuleţe. Se pune puţină apă şi se lasă câteva minute. Între timp, ciupercile
se spală foarte bine şi se taie felii. Cartofii se curăţă şi se taie cubuleţe, iar dovlecelul felii. Se adaugă în cratiţă ciupercile şi cartofii, se acoperă cu apă şi se fierbe circa
20 de minute. Se pun roşiile tăiate cubuleţe, pasta de tomate, dovlecelul, foaia de dafin şi se condimentează cu sare, piper şi busuioc, după gust. Se mai lasă 10 minute, se opreşte focul, se adaugă salata verde tăiată fâşii şi se decorează cu pătrunjel verde. Poţi servi ghiveciul de legume imediat după ce ai închis focul.

Loading...