Gogoşi din aluat cu mere şi scorţişoară

1 gogosi din aluat cu mere si scortisoara jpg jpeg

Combinaţia aceasta este dumnezeiască şi o vei adora de la prima înghiţitură. Gogoşile din aluat cu măr şi scorţişoară este reţeta pe care ţi-o recomandăm pentru un dulce simplu, preparat rapid pentru familia ta!

Ingrediente pentru Gogoşi din aluat cu mere şi scorţişoară

  • 3 ouă
  • 350 ml lapte
  • 100 g zahăr
  • 500 g făină
  • 1 kg mere
  • 50 g unt
  • praf de copt
  • scorţişoară
  • sare
  • zahăr pudră cu aromă de vanilie

Mod de preparare Gogoşi din aluat cu mere şi scorţişoară

Curăţă merele şi dă-le pe răzătoare. Amestecă făina cu praful de sare, zahărul, praful de copt şi scorţişoara. Pune cât de multă doreşti, în funcţie de cât de mult gust de scorţişoară vrei să aibă gogoşile. 

Separat, bate ouăle, amestecă-le cu laptele şi încorporează cele două compoziţii. Amestecă bine, apoi adaugă merele rase şi scurse în preapabil. Lasă compoziţia la rece cel puţin un sfert de oră. 

Foloseşte o lingură şi din aluatul obţinut scufundă câte o gogoaşă în ulei încins. Se prăjesc pe ambele părţi, apoi se scot pe şervete de hârtie, pentru a scăpa de uleiul în exces. 

Adaugă zahărul cu aromă de vanilie şi serveşte-le simple sau cu îngheţătă. 

Poftă bună!