Masa festivă pentru prieteni ori nişte musafiri mai speciali are nevoie de un aperitiv la fel de special. Iată propunerea noastră:

Ingrediente

Pentru salata guacamole
2 fructe de avocado
1 ceapă
1 legătură pătrunjel verde
1 lingură zeamă de lămâie
sare

Pentru garnitură
300 g brânză de vaci cremoasă
60 ml lapte
150 g unt
2 căţei de usturoi
sare
piper

Pentru „jumări”
1 morcov
1 dovlecel
200 g ficăţei de pui
2 linguri ulei
1 ceapă
sare
piper

Cum se prepară

Se curăţă fructele de avocado de coajă, se scot sâmburii, se sfărâmă pulpa şi se mixează cu ceapa dată pe răzătoarea mare, cu pătrunjelul tocat fin, zeama de lămâie şi sare, după gust, ­până devine o compoziţie omogenă. Se sfărâmă brânza cu furculiţa, se amestecă cu laptele şi se lasă să stea astfel 5-6 minute, apoi se adaugă usturoiul zdro­bit, sare, piper, după gust, şi se mixea­ză totul cu untul, până când compoziţia devine aerată şi fină.

Se curăţă ficăţeii, se spală, se zvântă în prosoape absorbante, se taie bucăţele şi se călesc crocant, în ulei ­bine încins, împreună cu legumele tocate mărunt. Se condimentează cu sare şi piper, ­după gust. Pentru servit, se aşază salata guacamole într-o salatieră, cu ajutorul unui poş se formează o coroniţă din spuma de brânză, în mijlocul salatierei, iar mijlocul coroniţei se umple cu ficăţei preparaţi. Se serveşte imediat, cu felii de pâine ­prăjită.

Loading...