Cunoscut drept D’Artagnan de la „Masterchef“, Alex Petricean, head-chef-ul de la Maize (Bucureşti), desemnat cel mai bun restaurant din România în 2018, de către prestigiosul ghid gastronomic internaţional Gault & Millau, vă oferă câteva reţete inedite având ca ingredient principal salamul de Sibiu. Îndrăgitul produs românesc, cu o istorie de peste 130 de ani, a devenit recunoscut la nivel internaţional, obţinând  distincţia europeană a calităţii: IGP (Indicaţie Geografică Protejată).

Ingrediente:

40 de felii de salam de Sibiu

120 de grame de brânză de capră tartinabilă

5 ridichi roşii, tocate mărunt

Tulpini de pătrunjel, tocate mărunt

¼ linguriţă pudră de ceapă verde, pentru ornat (opţional)

Mod de preparare:

Pui feliile de salam de Sibiu între două tăvi, astfel încât cea de deasupra să preseze bine salamul. Dai la cuptor la 140 °C, 30 de minute. Scoţi feliile de salam, le laşi la răcit. Când sunt reci, devin crocante şi pot servi astfel drept bază pentru diverse gustări, înlocuind pâinea.

Pui branza de capră tartinabilă salata de icre într-un poş şi ornezi crocantul de salam de Sibiu. Adaugi ridichi tocate şi pătrunjel tocat. Pui cea de-a doua felie de crocant de salam de Sibiu şi presezi uşor, ca să formezi un macaron.

Ornezi cu brânză de capră din poş şi, opţional, poţi decora cu pudră de ceapă verde.

FOTO: APSS

Loading...
Evaluează articolul