Chiar şi în zilele de post te poţi îndulci cu o bucată de negresă glazurată, preparată după reţeta doamnei Mariana Dincă din Timişoara.

De ce ai nevoie pentru negresă glazurată

Pentru blat

2 căni făină

11/2  cană apă minerală

1/2 cană ulei

nucă marunţită

1 cană gem prune

100 g zahăr

1 plic praf copt

3 linguri de cacao

 Pentru glazură

3 linguri apă

1 lingură ulei

3 linguri zahăr

2 linguri cacao

nucă de cocos, pentru decor

Cum se prepară negresă glazurată Pentru blat, omogenizezi bine toate ingredientele şi torni aluatul obţinut într-o tavă tapetată. O coci, la foc mediu, 30 de minute.

Pentru glazură, combini toate ingredientele, le aşezi pe focul mic şi amesteci până se dizolvă zahărul. Răstorni glazura peste negresă şi o presari cu nucă de cocos.

Loading...