Pâine cu spanac şi mozzarella

paine cu spanac jpeg

Dacă te-ai săturat de banala pâine, îţi propunem o reţetă care o transformă într-o adevărată gustare, cu spanac şi mozzarella. Are destul de multe calorii, aşa că ar trebui să fie un răsfăţ de weekend.

  • Porții: 5
  • Timp total: 40 min
  • Pregătire: 10 min
  • Gătire: 30 min
  • Categorie: paine, aluat

Ingrediente

250 g cârnăciori

300 g spanac tocat

450 g aluat de pâine sau pizza

250 g brânză mozzarella, mărunţită

sos de tomate, opţional

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 170° C. Într-o tigaie, rumeneşti cârnăciorii tăiaţi bucăţele mici, până sunt bine făcuţi. Adaugi spanacul şi le mai laşi pe foc împreună, 1-2 minute. Dai deoparte.

Întinzi aluatul, în formă de dreptunghi. Presari jumătate din cantitatea de mozzarella ,uniform, într-un strat, continui cu spanacul, apoi restul de brânză. Rulezi şi închizi la capete. Dai la cuptor 30 de minute, sau până când pâinea capătă o culoare aurie. Serveşti cu sos de tomate, dacă doreşti.

Sursa http://www.kitchengidget.com