Paste cu şuncă şi sos alb
Poftă bună la o porţie zdravănă de paste cu şuncă şi sos alb!
Ingrediente
250 g paste 150 g şuncă presată sau costiţă afumată 1 fir ceapă verde (opţional)
30 g unt
250 g smântână
100 g caşcaval ras
2 ouă
sare
piper
Cum se prepară
Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Şunca se taie fâşii de 3-4 centimetri (costiţa afumată se taie cubuleţe şi se căleşte fără ulei, apoi se scurge pe un şervet de hârtie).
Sosul: se topeşte untul la foc mic, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras, amestecând încontinuu. Se adaugă şi şunca sau costiţa, apoi pastele. Se mai lasă pe foc 3 minute, apoi se adaugă ouăle crude, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper.Pastele se servesc calde, ornate (opţional) cu ceapa verde tocată mărunt.