Paste cu şuncă şi sos alb

paste cu sunca si sos alb jpeg

Poftă bună la o porţie zdravănă de paste cu şuncă şi sos alb!

Ingrediente

250 g paste 150 g şuncă presată sau costiţă afumată 1 fir ceapă verde (opţional)

30 g unt

250 g smântână

100 g caşcaval ras

2 ouă

sare

piper

Cum se prepară

Se fierb pastele în apă cu sare şi se scurg. Şunca se taie fâşii de 3-4 centimetri (costiţa afumată se taie cubuleţe şi se căleşte fără ulei, apoi se scurge pe un şervet de hârtie).

Sosul: se topeşte untul la foc mic, se adaugă smântâna şi caşcavalul ras, amestecând încontinuu. Se adaugă şi şunca sau costiţa, apoi pastele. Se mai lasă pe foc 3 minute, apoi se adaugă ouăle crude, se amestecă bine şi se opreşte focul. Se condimentează cu sare şi piper.Pastele se servesc calde, ornate (opţional) cu ceapa verde tocată mărunt.