O altfel de reţetă de plăcintă cu mere, pe care o vei prepara iar şi iar, mai ales că nu are niciun strop de zahăr.

De ce ai nevoie pentru plăcintă cu mere

Pentru aluat

200 g unt moale

400 g făină

200 g smântână

coajă rasă de lămâie, după gust

zeama de la ½ lămâie

1 ou

1 gălbenuş

1 praf de copt

1 praf sare

25 g îndulcitor

1 ou, pentru uns

Pentru umplutură

1 ½ kg mere

2 linguri îndulcitor

pesmet

1 linguriţă scorţişoară

Cum se prepară plăcinta cu mere

Freci, un minut, untul cu îndulcitorul, adaugi gălbenuşul, apoi oul, omogenizând după fiecare. Pui smântâna, coaja şi zeama de lămâie şi, la final, făina combinată cu praful de copt. Frămânţi şi dai aluatul la rece.

Speli şi îndepărtezi cotorul de la mere, apoi le dai prin răzătoarea mare. Le căleşti cu îndulcitorul şi cu scorţişoara şi le ţii, amestecând din când în când, până scade apa lăsată de mere. Le laşi la răcit.

Întinzi aluatul în 3 foi subţiri. Aşezi o foaie într-o tavă tapetată, o presari cu pesmet, adaugi jumătate din merele călite, netezeşti, pui o altă foaie, pesmet, restul de mere şi acoperi cu ultima foaie. O ungi cu oul bătut şi o dai la cuptorul încins, la foc potrivit, aproximativ 30 de minute.

Loading...