Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine

prajitura cu frisca si dulceata de visine jpeg

Cu siguranţă mai ai cel puţin un borcan cu dulceaţă prin cămară ori prin frigider. Motiv pentru care îl poţi folosi la această prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine. Noi am folosit de vişine, dar tu poţi folosi orice gem ori dulceaţă doreşti.

Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine - Ingrediente (1 tavă)

Pentru blat 6 ouă 6 linguri făină 6 linguri zahăr 6 linguri ulei 1 praf de copt stins cu zeamă de lămâie 1 praf sare

1 l smântână dulce grasă

400 g zahăr pudră

1 praf de cacao pentru decor

5 linguri dulceaţă vişine

Prăjitură cu frişcă şi dulceaţă de vişine - Cum se prepară

Speli şi ştergi carnea, apoi o tai cubuleţe. Rinichiul îl tai în două şi-l pui în apă cu oţet 15 minute. Ficatul îl porţionezi în bucăţi medii. Feliezi cârnatul afumat. Fâşia de slănină o faci bucăţi mici şi o pui într-o cratiţă, ca să se topească, la foc mic. Ulterior, pui carnea şi ficatul, ca să se prăjească. Adaugi rinichiul tăiat feliuţe şi cârnatul, şi acoperi tigaia; laşi la foc mic.

Cureţi usturoiul şi ardeiul iute, le tai mărunt şi le adaugi peste carne şi organe, după ce acestea s-au rumenit. Sărezi şi piperezi, laşi să se combine aromele şi opreşti focul.

Presari, când serveşti, brânză de burduf sau brânză frământată. Încingi ulei într-o tigaie şi prăjeşti câte 1 ou pentru fiecare porţie. Serveşti tochitura cu mămăligă, iar deasupra ei pui oul ochi.

foto: shutterstock