Dacă îţi plac ciocolata şi cireşele, această prăjitură cu mousse de ciocolata alba si sos de cirese este în mod categoric făcută pentru tine! Moale, delicată şi foarte bogată în arome! Ce mai, poate intra lejer în Paradisul ciocolatei!

Ingrediente

Pentru blat

o cană şi jumătate făină
trei sferturi cană zahăr
jumătate cană cacao
1 linguriţă bicarbonat de sodiu
1 linguriţă praf de copt
un sfert linguriţă sare
o treime cană apă încălzită
1 linguriţă pudră ness
1 ou
jumătate cană lapte
un sfert cană ulei
jumătate lingură esenţă de vanilie

Pentru mousse ciocolată albă

60 g gelatină pudră
2 linguri apă
340 g ciocolată albă
2 căni frişcă lichidă

Pentru sosul de cireşe

4 căni cireşe, proaspete sau congelate
jumătate cană zahăr
4 linguri amidon de porumb
un praf de sare
jumătate linguriţă esenţă de vanilie
1 lingură suc de lămâie

Mod de preparare

Încinge cuptorul şi unge cu puţin ulei o tavă cu pereţi detaşabili sau îmbrac-o în hârtie pentru copt. Amestecă într-o oală făina, zahărul, cacaua, praful de copt, bicarbonatul de sodiu şi sarea. Lasă deoparte.

Dizolvă praful de ness într-o cană mică cu apă. Mixează bine într-un vas ceva mai mare, oul, uleiul şi esenţa de vanilie. Adaugă ingredintele solide şi mixează la viteză mică până când s-au încorporat toate. Toarnă şi nessul. Varsă aluatul în tavă şi lasă la copt 20-25 de minute sau până trece testul cu scobitoarea. Lasă blatul la răcit un sfert de oră, apoi îl scoţi din tavă şi îl laşi până s-a răcit complet.

Pentru a face umplutura de mousse de ciocolată, varsă gelatina peste apă rece, amestecă şi lasă 5 minute. Într-o tigaie mică, toarnă jumătate de cană de frişcă lichidă şi lasă la foc mic, dar nu-i permite să fiarbă. Dă la o parte de pe foc şi toarnă gelatina. Amestecă până când s-a dizolvat gelatina în întregime.

Toarnă amestecul cald într-un vas, peste ciocolata albă, mărunţită şi, foloseşte o spatulă de silicon până când ciocolata se topeşte. Într-un vas ceva mai mare, mixează restul de frişcă lichidă până când devine spumă. Încorporeaz-o în amestecul de ciocolată albă.

Când blatul s-a răcit complet, taie-l pe orizontal în două straturi egale. Pune un blat pe fundul tăvii cu pereţi detaşabili şi toarnă jumătate din cantitatea de mousse. Întinde în mod egal. Aşază cealaltă jumătate pe o farfurie peste care torni restul de mousse. Amebele blaturi de prajitura le pui în frigider pentru o oră pentru a lăsa umplutura să se aşeze.

Între timp, poţi face sosul de cireşe. Într-o tigaie potrivită (ştiu, ai murdărit o grămadă de vase până acum, dar ai să vezi că merită), pune la fiert cireşele curăţate de sâmburi, tăiate în jumătate, împreună cu sosul pe care l-au lăsat. Amestecă într-un bol mic, zahărul, amidonul de porumb şi sarea. Toarnă peste cireşe, împreună cu esenţa de vanilie şi sucul de lămâie. Dă flacăra mai încet şi lasă să fiarbă amestecul, amestecând incontinuu cu o lingură de lemn timp de 5 minute, sau până când sosul se îngroaşă. Dă la o parte de pe foc şi lasă să se răcească de tot.

Toarnă jumătate din cantitatea de sos peste blatul-bază, apoi aşază celălalt blat cu mousse şi toarnă restul de sos. Poţi servi aceasta prăjitură cu mousse de ciocolata alba si sos de cirese imediat.

Tort de ciocolata

Mousse de fructe

Terina colorata

sursa: sweetandsavorybyshinee.com

Loading...