Această prăjitură este o explozie de arome. Nucile, împreună cu crema mascarpone şi cafeaua sunt o combinaţie delicioasă pe care dacă o consumi rece îşi intensifică aromele. Îţi prezentăm o prăjitură unică pe care o vei adora.

 

Ingrediente pentru prăjitura cu nuci şi mascarpone:

125 g unt
150 g zahăr brut
3 ouă separate
200 g făină cu agent de creştere
160 ml lapte
50 g miez de nucă
pentru cremă:
250 g mascarpone
1 lingură zahăr pudră
1 lingură cafea instant
1 lingură apă fierbinte

Mod de preparare:

Încinge cuptorul la 160 de grade. Tapetează o tavă cu foaie de copt.

Cu un mixer, bate untul şi zahărul într-un bol pentru 2 minute. Adaugă gălbenuşurile unul câte unul şi continuă să amesteci. Transferă amestecul într-un bol mare, adaugă făina cernută, nucile şi laptele, în 2 tranşe.
Bate aluşurile bine şi adaugă-le în amestecul de mai devreme.  Pune aluatul în tavă şi dă-l la cuptor pentru 50 de minute. Scoate prăjitura şi las-o la răcit.

Într-un bol mic, bate mascarpone şi zahărul pudră. Într-o ceaşcă combină apa şi cafeaua  şi apoi pune amestecul peste cremă.
Taie blatul în două şi pune cremă pe primul strat, adaugă al doilea şi pune crema care ţi-a rămas deasupra. Poţi decora cu nuci şi miere. 

https://www.womensweeklyfood.com.au/recipes/walnut-cake-with-espresso-mascarpone-cream-9331

Loading...