Prăjitură mozaic
Ştim: e luni, am mai fi lenevit puţin şi am mai fi profitat de momente alături de cei dragi. Dar a trebuit să mergem la serviciu, să ducem copiii la şcoală, şi evident trebuie să pregătim şi ceva de mâncare. Ca să fie mai distractiv o să începem cu desertul.
Ingrediente Pentru blat
250 g făină
125 g unt
125 g zahăr
2 ouă
1 praf de copt
Pentru crema de ciocolată neagră
200 g ciocolată neagră de menaj
200 g frişcă lichidă
100 g unt
30 g zahăr pudră
Pentru crema de ciocolată albă
200 g ciocolată albă de menaj
200 g frişcă lichidă
200 g brânză de vaci cremoasă
Pentru garnitură
100 g alune măcinate mai mare
aşchii de ciocolată
Mod de preparare
Se freacă bine untul cu zahărul. Se adaugă treptat ouăle, făina cernută şi praful de copt şi se frământă un aluat omogen. Se pune aluatul într-o tavă unsă şi tapetată şi se coace circa 30 de minute.
Într-o crăticioară aşezată în bain-marie se pune frişca lichidă şi ciocolata de menaj neagră ruptă bucăţele. Se lasă până se topeşte ciocolata, apoi se ia de pe foc
şi se lasă la rece câteva ore.
Se freacă untul spumă, se adaugă zahărul pudră şi se amestecă energic cu crema de ciocolată, până se obţine o cremă omogenă.
Se procedează la fel cu ciocolata albă, dar în loc de unt se freacă cu brânza de vaci.
Se taie blatul în două, pe orizontală, se întinde crema de ciocolată neagră, intercalând câteva şiruri de cremă cu ciocolată albă, se acoperă cu al doilea blat, pe care se întinde crema albă rămasă şi se glazurează cu alune măcinate mai mare. Se decorează cu aşchii de ciocolată.
sursa foto: Profimedia