Pui Teriyaki
O reţetă asiatică, care merge de minune cu o porţie de orez, pui Teriyaky.
De ce ai nevoie pentru pui Teriyaki
¼ cană sos de soia
sucul de la 1 portocală
2 linguri zahăr
1 pătrăţică ghimbir
1 lingură susan
1 piept de pui dezosat
2 linguri ulei
2 linguri unt
Cum se prepară pui Teriyaki
Descojeşti ghimbirul şi-l razi. Trebuie să obţii o lingură de ghimbir ras. Combini sosul de soia cu sucul de portocale, zaharul, ghimbirul şi seminţele de susan. Tai pieptul de pui bucăţi şi-l aşezi în marinadă. Amesteci, acoperi vasul cu o folie şi laşi să se pătrundă aromele aproximativ 20 de minute. Încingi untul şi uleiul în tigaie, scurgi pieptul de pui şi-l rumeneşti pe toate părţile până s-a pătruns carnea. Scoţi puiul şi adaugi în locul lui marinada. O laşi să fiarbă 1-2 minute, pui puiul în acest sos şi-l mai laşi pe foc 2-3 minute.
Sursa foto http://natashaskitchen.com