Reţeta simplă de cartofi copţi, cu parmezan ras
Când ai poftă de o garnitură simplă, prepară aceşti cartofi în combinaţie cu parmezan ras, dă-i la cuptor şi serveşte-i calzi alături de friptura ta preferată.
Cartofi copţi, cu parmezan ras - Ingrediente
8 cartofi potriviţi ½ cană ulei 1 linguriţă usturoi pudră 1 linguriţă boia 1 linguriţă sare grunjoasă 1 linguriţă piper negru măcinat ½ linguriţă usturoi granulat 2 linguri pătrunjel tocat 2 linguri arpagic tocat (sau frunze de ceapă verde) 25 g parmezan dat prin răzătoarea mică 25 g parmezan dat prin răzătoarea mare
Cum prepari cartofii copţi, cu parmezan ras
Speli şi tai cartofii în felii rotunde, pe care le aşezi într-un vas mare. Umpli vasul cu apă, cât să acoperi cartofii. Adaugi cam 2 căni de gheaţă în vas şi dai cartofii deoparte 30 de minute.
După ce s-au înmuiat, îi scoţi din apă şi îi usuci pe un prosop de hârtie absorbantă.
Încălzeşti cuptorul. Pui cartofii într-o pungă mare resigilabilă, împreună cu sarea, usturoiul pudră, boiaua, usturoiul granulat şi piperul. Sigilezi punga şi o agiţi bine, ca să se acopere cartofii cu amestecul de condimente.
Torni uleiul, închizi punga şi agiţi din nou, ca să se ungă. Scoţi cartofii şi îi aşezi într-o tavă în care pui hârtie de copt. Dai la cuptor 35-40 de minute sau până când cartofii sunt pătrunşi, sunt rumeniţi şi crocanţi la exterior.
Când sunt gata, îi scoţi şi îi răstorni într-un vas mare, adaugi parmezanul, pătrunjelul şi arpagicul tocate şi amesteci. Serveşti cartofii copţi cu sosul preferat sau cu ketchup, cât sunt calzi încă.
Sursa foto: www.kleinworthco.com