Reţetă simplă de cozonac nefrământat

1 shutterstock 1607914339 jpg jpeg

Mirosul de cozonac te introduce în atmosfera sărbătorilor de iarnă, astfel că acest dulce tradiţional nu trebuie să lipsească de pe masa de Crăciun. Ce zici de o reţetă simplă, la care nu trebuie să depui efort pentru a frământa cozonacul? Se prepară simplu, fără a fi nevoie de munca în plus!

Ingrediente

  • 1 kg făină
  • 4 ouă
  • 500 ml lapte
  • 400 g zahăr
  • 200 ml ulei
  • 25 g drojdie
  • 1 praf sare
  • coajă rasă de citrice

Pentru umplutură:

  • cacao
  • 500 g nucă

Pentru copt:

  • 2 gălbenuşuri

Mod de preparare

1.   Se amestecă ouăle cu laptele, zahărul, drojdia şi sarea şi se lasă în bucătărie timp de o noapte.

2.   A două zi, se pun aromele şi făina şi se amestecă. Se încinge uleiul care trebuie turnat în fir subţire şi să sfârâie aluatul. Se amestecă înglobându-l în aluat şi, între fiecare folosire, uleiul se ţine pe foc să fie încins.

3.   După ce s-a folosit tot uleiul, se lasă aluatul la crescut timp de 60 de minute.

4. Se împarte apoi coca în două părţi, se umple cu cacao şi nucă măcinată şi se rulează. Se aşază în forme şi se lasă 30 de minute la crescut. Apoi, se ung cozonacii cu gălbenuş şi se coc 50 de minute, scrie retete.unica.ro.

retete.unica.ro