Dobrogeană cu brânză sărată. Aplică aceste trucuri pentru o plăcintă încredibil de bună

Nimic nu se compară cu o bucată de plăcintă caldă și nimeni nu poate rezista unei dobrogeane cu brânză. Avem și rețeta perfectă, dar și câteva ponturi pentru ca preparatul să iasă ca la carte: pufos în interior, cu o crustă crocantă și rumenită la exterior.

Plăcinta dobrogeană cu brânză sărată e nelipsită din patiserii, dar nimic nu se compară cu una autentică, făcută acasă.

placinta dobrogeana branza shutterstock 1696716139 (1) jpg

Plăcintă dobrogeană cu brânză sărată FOTO Shutterstock

În cele ce urmează găseşti câteva ponturi să-ţi iasă nişte plăcinte absolut delicioase. Foile de plăcintă rămân mai pufoase dacă înainte de a le pune la copt le ungi cu unt topit, pe fiecare în parte. Pentru o crustă delicioasă, crocantă și rumenită, înainte de a pune plăcinta la cuptor, unge-o cu e un ou bătut, amestecat cu lapte.

Evită să o tai imediat după coacere. Oricât de mult te-ar tenta să iei o bucată din plăcintă când e abia scoasă din cuptor, aşteaptă până se mai răcoreşte. Atunci va fi mai crocantă și mai bună la gust.

Iată și o rețetă autentică de plăcintă dobrogeană.

Ingrediente

1 pachet foi subțiri de plăcintă (450 g)

500 g telemea sărată și veche de oi

3 ouă mari

100 g smântână fermentată (25% grăsime)

100 g unt

100 ml lapte

Dai brânza telemea prin răzătoarea mare și o amesteci cu smântâna fermentată și cu 2 ouă bătute, apoi o pui la frigider.

Decongelezi foile de plăcintă și topești untul. Iei fiecare foaie de plăcintă și o ungi cu untul răcit. Așezi trei foi de plăcintă una peste alta și întinzi câteva linguri din umplutura de brânză.

Rulezi, sigilezi capetele și așezi într-o tavă unsă cu unt, în formă circulară. Repeți până când termini ingredientele, așezând fiecare sul de plăcintă în continarea celuilalt.

Bați oul rămas cu laptele, torni amestecul peste plăcintă și înțepi cu un cuțit, din loc în loc. Preîncălzești cuptorul la 180 ˚C, iar când lichidul e absorbit dai tava la cuptor și coci plăcinta 40-45 de minute. Servești dobrogeana caldă sau rece.

Încearcă și un preparat de post delicios: Plăcințele cu vișine la tigaie.