Piept de pui umplut cu leurdă și cremă de brânză

De obicei, pieptul de pui este fad și uscat, dacă nu e pregătit corespunzător. Pentru a avea în farfurie o friptură ragedă și suculentă, există câteva trucuri.

Cel mai simplu este să marinezi pieptul de pui 30-60 de minute înainte de gătire, cu iaurt sau cu lămâie, condimente, ierburi aromatice, ulei de măsline etc. O altă soluție este să-l umpli cu o compoziție care îl va frăgezi, îl va păstra suculent și care îi va da aromă. Crema de brânză și verdețurile proaspete de primăvară sunt ideale pentru a fi gătite alături de pieptul de pui. Iată cum se face acest preparat delicios.

piept pui umplut leurda branza shutterstock 1854376801 jpg

Ingrediente

2 piepți de pui dezosați, fără piele (800 g)

2 legături de leurdă

150 g cremă de brânză

1 legătură de ceapă verde

½ legătură mărar

½ legătură pătrunjel

3 linguri ulei

½ linguriţă fulgi de ardei iute, opţional

sare, după gust

 piper, după gust

Speli pieptul de pui, îi usuci cu șervete de hârtie și îi tai în două. Apoi, cu un cuțit bine ascuțit, faci în fiecare bucată de carne un „buzunar“ în care vei pune umplutura.

Speli toate verdețurile, tai mărunt ceapa verde și leurda. Presari un praf de sare și le căleşti la foc mediu, cu o lingură de ulei, până ce se înmoaie. Lași la răcorit.

Într-un bol, pui crema de brânză, adaugi pătrunjelul și mărarul tăiate mărunt, leurda sotată, condimentezi cu sare și piper, după gust. Dacă dorești, poți adăuga fulgi de ardei iute. Amesteci bine și, cu această compoziție, umpli pieptul de pui. Condimentezi și carnea, după preferință și prinzi „buzunarul“ cu scobitori, astfel încât umplutura să nu iasă afară.

Preîncălzești cuptorul la 190 °C. Încingi restul de ulei într-o tigaie antiaderentă, de preferat de fontă, și pui bucățile de carne. Le prăjești la foc mediu, câte 4-5 minute pe fiecare parte, până când prind o crustă arămie. Transferi tigaia în cuptor și mai coci 15-20 de minute, până ce puiul e complet gătit și rumenit.

Îndepărtezi scobitorile și serveşti acest preparat cald, cu garnitura sau cu salata preferată.

Află beneficiile leurdei și ce poți găti din ea: 3 reţete cu leurdă. Cel mai bun detoxifiant de primăvară