Salată cu paste, roşii, feta şi sos pesto

salata cu paste si sos pesto jpeg

O salată uşoară de vară, reţeta cu paste, roşii şi brânză feta se prepară rapid, este foarte gustoasă şi săţioasă. Asezonează-o cu un sos pesto delicios, pentru un plus de savoare.

Ingrediente

250 g roşii cherry

80 ml ulei de măsline

busuioc, după gust

40 g seminţe de pin

1 căţel de usturoi, feliat mărunt

2 linguri parmezan ras

100 g rucola

250 g penne

1 broccoli mic

200 g brânză feta, mărunţită

coaja rasă de la 1 lămâie, opţional

sare şi piper

Mod de preparare

Încălzeşti cuptorul la 200 °C. Aşezi roşiile tăiate în jumătate pe o tavă. Presari peste ele 2 linguriţe de ulei. Condimentezi cu sare şi piper, după gust. Dai la cuptor pentru 10 minute.

Dai la blender busuiocul, seminţele de pin, usturoiul, parmezanul şi jumătate din cantitatea de rucola. Încorporezi treptat uleiul rămas. Condimentezi, după gust.

Pregăteşti pastele conform instrucţiunilor de pe ambalaj. Adaugi buchetelele de broccoli în ulimele 2 minute de fierbere. Amesteci cu roşiile, sosul pesto obţinut, brânza feta şi restul de rucola. Serveşti cu coajă rasă de lămâie, dacă vrei.

Sursa http://www.taste.com