După cum aţi văzut, v-am propus mai multe reţete cu dovleac, acest fruct-legumă de sezon. Astzăi a venit rândul unui delicios ştrudel.

Ingrediente

100 g unt
75 g margarină
1 pahar smântână
250 g făină
1 praf de sare
1 ou
1,5 kg dovleac curăţat
150 g zahăr
2 linguriţe esenţă de vanilie
2 linguri griş
50 g fulgi de migdale
zahăr pudră cu aromă de vanilie pentru decor

Mod de preparare

Dai dovleacul pe răzătoarea mare şi‑l amesteci cu esenţa de vanilie, grişul şi zahărul.

Amesteci untul cu margarina, adaugi smântâna, oul, sarea, făina şi frămânţi un aluat potrivit de tare, pe care-l pui la frigider 10 minute. Împarţi aluatul în două şi întinzi două foi dreptunghiulare nu foarte subţiri. Împarţi umplutura pe foi şi rulezi cât poţi de strâns. Aşezi rulourile într-o tavă unsă şi tapetată, şi le introduci în cuptorul preîncălzit la 180° C timp de 30-40 de minute.

Le laşi să se răcorească, le presari cu zahăr pudră şi fulgi de migdale şi le tai felii mai groase.

sursa foto: Shutterstock

Loading...