Ştiai că pepenele verde îmbunătăţeşte sănătatea pielii? Datorită vitaminei A din compoziţia sa, fructul asigură o hidratare eficientă a pielii şi contribuie la creşterea tuturor ţesuturilor corporale.

De ce ai nevoie
Pentru blat
● 2 ouă +1 gălbenuş ● 125 g zahăr ● 1 plic zahăr vanilat
● 125 g unt ● 125 ml lapte ● 260 g făină ● 2 linguri cacao
● 2 linguriţe praf de copt ● 3 linguri griş ● 1 lingură oţet
Pentru umplutură
● 350 g gem de zmeură
Pentru decor
● 400 ml apă ● 250 g zahăr ● 8 foi de gelatină
● pepene verde, după gust ● fulgi de migdale, după gust

Cum se prepară
Pentru blat, amesteci făina cernută cu praful de copt şi pudra de cacao. Separat, mixezi untul moale cu ambele tipuri de zahăr. Adaugi ouăle şi gălbenuşul, apoi încorporezi amestecul cu făină şi continui să mixezi la viteză mai mică. La final, torni laptele cald, pui grişul şi oţetul. Răstorni aluatul într-o tavă tapetată şi-l coci 45 de minute, la 180 °C. Când blatul s-a răcit, îl secţionezi şi-l umpli cu jumătate din cantitatea de gem de zmeură. Deasupra ultimei foi de blat întinzi restul de gem de zmeură.
Pentru decor, înmoi foile de gelatină în apă rece. Aşezi pe foc apa amestecată cu zahărul şi ţii până devin un sirop. Îl laşi puţin la răcorit, apoi îl amesteci cu foile de gelatină topite. Deasupra stratului de gem de zmeură aranjezi bucăţile de pepene, torni siropul de gelatină şi dai tortul la frigider peste noapte. A doua zi, îl decorezi cu fulgi de migdale.

Loading...