Răsfaţă-i pe cei dragi cu un desert simplu şi foarte gustos.

Ingrediente
Pentru trufe: ● 300 g ciocolată albă ● 120 ml smântână pentru frişcă ● 200 g coajă rasă de lime, lămâie şi grepfrut
● 35 g miere ● 35 g unt
Pentru glazura cu fulgi de cocos:
● 200 g ciocolată albă ● 100 g fulgi de cocos copţi
Pentru glazura cu ciocolată: ● 200 g ciocolată cu lapte● 150 g nuci coapte măcinate

Cum se prepară trufele de primăvară

Pas 1

Fierbi frişca şi o torni peste ciocolata ruptă bucăţele. Amesteci până se topeşte complet şi, dacă mai este nevoie, mai ţii câteva minute pe baie de aburi sau dai compoziţia la microunde câteva secunde.

Pas 2

Încorporezi coaja rasă de citrice, mierea şi untul până la omogenizare. Dai la frigider 2 ore.

Pas 3

Pe o tavă, în care ai întins hârtie de copt, aşezi cu poşul forme, pe care le dai la rece încă 2 ore, apoi modelezi biluţe.

Pas 4

Dai jumătate din trufe prin ciocolata topită şi răcită la 29 °C şi prin fulgii de cocos. Biluţele rămase le acoperi cu ciocolata cu lapte topită, apoi le dai prin nuca,coaptă măcinată.

Loading...