Carne de porc în stil hawaiian

Paleo Hawaiian Spare Ribs 042E 550x jpeg

Un echilibru între dulceaţa tropicală şi aroma puternică a coastelor de porc. Aşa s-ar putea descrie această mâncare care încearcă să te introducă, măcar din punct de vedere gastronomic, în atmosfera prietenoasă din Hawaii. Aloha!

Ingrediente

1, 5 kg coaste de porc 2 linguri sare 1 lingură piper 3/4 cană ketchup puţin iute o treime cană de oţet 200 g bucăţi de ananas 2 cepe dulci, tăiate în sferturi 6 căţei de usturoi, zdrobiţi un sfert cană sos de soia 2 linguri de ghimbir proaspăt răzuit o treime cană fulgi de cocos 1 lingură sos Worcester 1 lingură ulei de cocos

Mod de preparare

Încinge cuptorul. Unge fiecare coastă de porc cu ulei de cocos. Presară sare şi piper pe fiecare parte. Pune coastele într-o tavă. Toarnă peste fiecare câte o lingură de sos de soia. Lasă la cuptor timp de 20 de minute, la foc tare.

Amestecă ketchupul, oţetul, ananasul, ceapa, usturoiul, restul de sos de soia, ghimbirul, sosul Worchester şi fulgii de cocos. Toarnă sosul peste coaste.

Dă focul mai mic, acoperă tava cu folie de aluminiu şi lasă la copt pentru 2 ore. Apoi, îndepărtează folia şi lasă să se rumenească alte 30 de minute, pentru ca sosul să scadă. Serveşte cât sunt calde.

sursa: paleofondue.com